Vi tvister vores Cannelés de Bordeaux med Earl Grey og cognac. Cannelés de Bordeaux – eller Cannelés Bordelaise – er den lille lækre hapser, man ofte møder på franske bistroer. En lækker lille karamelliseret sag med en dejlig blød, sød og smagsfuld krumme.
Ingredienser:
500 g mælk
50 g smør
90 g æggeblomme
200 g sukker
125 g hvedemel
1 stang vanilje
1 spsk. Chaplon Earl Grey
1 spsk. Cognac
1 nip salt
Smør til formene
Dag 1
1: Kog mælken op til 70 grader sammen med teen. Si tebladene fra og tilsæt vaniljekorn og -stang, samt smør, og kog igen op til 70 grader.
2: Pisk æggeblommer, sukker og mel glat.
3: Hæld en lille smule af den varme mælk i æggeblandingen, mens du pisker grundigt. Når æggeblandingen er tempereret, tilsætter du resten af den varme mælk lidt efter lidt.
4: Tilsæt cognac og salt.
5: Sæt dejen, der nu minder om en let pandekagedej, på køl til næste dag.
Dag 2
1: Tag dejen ud i god tid, så den får stuetemperatur.
2: Smør dine cannelés-forme grundigt. Hvis du anvender silikoneforme, skal du ikke smøre.
3Pisk dejen godt igennem, så eventuelle klumper er væk. Fjern vaniljestangen.
4: Fyld formene til ca. 5 mm under kanten
5.: Sæt pladen med formene i ovn – forvarmet til 225 grader Celsius, og bag dem i 15 minutter. Herefter sættes temperaturen ned til 200 grader i de resterende 55 minutter. Bagetiden kan variere afhængig af formene og ovnen.
6: Tag de færdige cannelés’er ud af formene og lad dem køle på en bagerist. Serveres lune til en god kop te eller kaffe.