- Gratis fragt på ordrer over 500,- til Pakkeshop. Ved køb over 1000,- lægges en gratis pose Pasta Mancini med (værdi 50,-). -

Cannelés de Bordeaux med Earl Grey og Cognac

september 23, 2019 1 Kommentar

Cannelés de Bordeaux med Earl Grey og Cognac

Vi tvister vores Cannelés de Bordeaux med Earl Grey og cognac. Cannelés de Bordeaux – eller Cannelés Bordelaise – er den lille lækre hapser, man ofte møder på franske bistroer. En lækker lille karamelliseret sag med en dejlig blød, sød og smagsfuld krumme.

Cannelés de Bordeaux

Ingredienser:

500 g mælk

50 g smør

90 g æggeblomme

200 g sukker

125 g hvedemel

1 stang vanilje

1 spsk. Chaplon Earl Grey

1 spsk. Cognac

1 nip salt

Smør til formene

 

Dag 1

1: Kog mælken op til 70 grader sammen med teen. Si tebladene fra og tilsæt vaniljekorn og -stang, samt smør, og kog igen op til 70 grader.

2: Pisk æggeblommer, sukker og mel glat.

3: Hæld en lille smule af den varme mælk i æggeblandingen, mens du pisker grundigt. Når æggeblandingen er tempereret, tilsætter du resten af den varme mælk lidt efter lidt.

4: Tilsæt cognac og salt.

5: Sæt dejen, der nu minder om en let pandekagedej, på køl til næste dag.

 

Dag 2

1: Tag dejen ud i god tid, så den får stuetemperatur.

2: Smør dine cannelés-forme grundigt. Hvis du anvender silikoneforme, skal du ikke smøre.

3Pisk dejen godt igennem, så eventuelle klumper er væk. Fjern vaniljestangen.

4: Fyld formene til ca. 5 mm under kanten

5.: Sæt pladen med formene i ovn – forvarmet til 225 grader Celsius, og bag dem i 15 minutter. Herefter sættes temperaturen ned til 200 grader i de resterende 55 minutter. Bagetiden kan variere afhængig af formene og ovnen.

6: Tag de færdige cannelés’er ud af formene og lad dem køle på en bagerist. Serveres lune til en god kop te eller kaffe.




1 Svar

Susanne Gustafsson
Susanne Gustafsson

december 10, 2019

Uh – det er længe siden, jeg har bagt cannelés, men nu bliver jeg bestemt lækkersulten.
Dbh Susanne

Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes inden de offentliggøres.


Også i News

Forårskagen fra Origreen
Forårskagen fra Origreen

marts 19, 2018

En hurtigt og lækker forårskage som vi spiser på kontoret mens vi smager te.

Fortsæt med at læse

Gin & Te
Gin & Te

januar 31, 2018

Varm te med gin! Vi er forelskede i denne lille opkvikker, der er et stærkt alternativ til den traditionelle glühwein eller gløgg: Varm te med stjerneanis, kanel, citron, appelsin og gin.

Fortsæt med at læse

Origreens nemme chokoladekage
Origreens nemme chokoladekage

september 27, 2017

Fortsæt med at læse