Cannelés de Bordeaux med Earl Grey og Cognac

September 23, 2019

Cannelés de Bordeaux med Earl Grey og Cognac

Vi tvister vores Cannelés de Bordeaux med Earl Grey og cognac. Cannelés de Bordeaux – eller Cannelés Bordelaise – er den lille lækre hapser, man ofte møder på franske bistroer. En lækker lille karamelliseret sag med en dejlig blød, sød og smagsfuld krumme.

Cannelés de Bordeaux

Ingredienser:

500 g mælk

50 g smør

90 g æggeblomme

200 g sukker

125 g hvedemel

1 stang vanilje

1 spsk. Chaplon Earl Grey

1 spsk. Cognac

1 nip salt

Smør til formene

 

Dag 1

1: Kog mælken op til 70 grader sammen med teen. Si tebladene fra og tilsæt vaniljekorn og -stang, samt smør, og kog igen op til 70 grader.

2: Pisk æggeblommer, sukker og mel glat.

3: Hæld en lille smule af den varme mælk i æggeblandingen, mens du pisker grundigt. Når æggeblandingen er tempereret, tilsætter du resten af den varme mælk lidt efter lidt.

4: Tilsæt cognac og salt.

5: Sæt dejen, der nu minder om en let pandekagedej, på køl til næste dag.

 

Dag 2

1: Tag dejen ud i god tid, så den får stuetemperatur.

2: Smør dine cannelés-forme grundigt. Hvis du anvender silikoneforme, skal du ikke smøre.

3Pisk dejen godt igennem, så eventuelle klumper er væk. Fjern vaniljestangen.

4: Fyld formene til ca. 5 mm under kanten

5.: Sæt pladen med formene i ovn – forvarmet til 225 grader Celsius, og bag dem i 15 minutter. Herefter sættes temperaturen ned til 200 grader i de resterende 55 minutter. Bagetiden kan variere afhængig af formene og ovnen.

6: Tag de færdige cannelés’er ud af formene og lad dem køle på en bagerist. Serveres lune til en god kop te eller kaffe.




Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes inden de offentliggøres.


Også i News

Forårskagen fra Origreen
Forårskagen fra Origreen

Marts 19, 2018

En hurtigt og lækker forårskage som vi spiser på kontoret mens vi smager te.

Fortsæt med at læse

Gin & Te
Gin & Te

Januar 31, 2018

Varm te med gin! Vi er forelskede i denne lille opkvikker, der er et stærkt alternativ til den traditionelle glühwein eller gløgg: Varm te med stjerneanis, kanel, citron, appelsin og gin.

Fortsæt med at læse

Origreens nemme chokoladekage
Origreens nemme chokoladekage

September 27, 2017

Fortsæt med at læse