Familiens nøddetærte
Se vores nemme bag-selv video ved at trykke på billedet
Der kan næsten ikke stoppes flere hasselnødder i nøddetærten, der i årtier har været familiens yndlingskage. Vi har serveret den til fødselsdage, bagt den til søndagsfilmen og igen og igen serveret den som det søde punktum for en middag.
Den er hurtig og nem at bage, og så kan den serveres i mange versioner. Med en fed chokolade-topping - som vi bruger på videoen - eller drys med florsukker. På samme måde kan tilbehøret varieres. Eller helt udelades, fordi kagen bare er så lækker i sig selv.
Skal det være ekstra lækkert, eller skal kagen strækkes til mange, så kan den serveres helt enkelt med en cremefraiche eller god vaniljeis og sæsonens bær.
Du skal bruge:
250 g hasselnødder
170 g sukker
6 æggehvider
100 g chokolade, 70 procent
110 g piskefløde
Samt lidt smør til formen og en god håndfuld rasp
- Smør en springform, 23-25 cm, med smeltet smør og drys den med rasp
- Blend hasselnødderne til en mellemgrov til grov mel
- Pisk æggehviderne helt stive
- Bland nøddemel og sukker, og vend blandingen forsigtigt i æggehviderne
- Hæld kagemassen i den smurte og raspdryssede
- Bag kagen i 25 minutter ved 185 grader, og lad kagen køle af på en rist
Hvis du vil overtrække kagen, er det en god ide at placere den på dét fad, den skal serveres på. Vi har valgt at overtrække kagen med mørk chokolade smeltet i piskefløde.
- Hak chokoladen
- Varm piskefløde op til 50-60 grader
- Bland chokoladen med piskefløde og rør til massen er ensartet og silkeblank
- Overtræk chokoladen og lad den tyktflydende masse glide ned over kagens sider som bløde, tunge gardiner.
Server kagen til en god, klassisk sort te, der spiller godt op til nødderne og chokoladen. Det kan for eksempel være Earl Grey, Darjeeling eller Galle.
Velbekomme