Origreens weekendforkælelse er i denne omgang en hurtigt tilberedt chokoladekage. Den er nem og enkel, og derfor er det også vigtigt, at du anvender gode råvarer. Vi har brugt kakaopulver fra Valrhona og en jomfruolivenolie af høj kvalitet og en hvidvinseddike fremstillet af Chardonnay druer fra Cas Alba i Spanien.
4 dl mel
1,5 tsk. bagepulver
1,5 dl kakao
3 dl sukker
1 tsk. salt
0,5 dl olivenolie
2 æg
1 vaniljestang (kornene)
1 spsk, hvidvinseddike
3 dl mælk
50 g smør
Fremgangsmåde
Når kagen er kølet af, kan du overtrække den efter humør. I dag har vi valgt en glasur, men du kan også pynte kagen med drys af flormelis eller en cremet chokoladeovertræk.
Til glasuren skal du bruge:
4,5 dl flormelis
0,5 dl kakao
1 spsk. blødt smør
2-3 spsk. kogende vand
Bland det hele sammen til en lind glasur og overtræk kagen inden servering.
Når du serverer kagen kan du evt. pynte med nogle af sommerens gode bær eller en skefuld cremefraiche eller en god vaniljeis.
Forslag til valg af te: Hvis du foretrækker en grøn te, anbefaler vi Origreens økologiske Longjing ”Dragon Well” Superior. Vil du hellere have en sort te, så er den økologiske Singtom Darjeeling SFTGFOP1 et oplagt valgt.
Velbekomme
PS: En god kop kaffe vil også klæde kagen, f.eks. vores egen Alma Colombiana.
Kommentarer skal godkendes inden de offentliggøres.
En hurtigt og lækker forårskage som vi spiser på kontoret mens vi smager te.