Origreens nemme chokoladekage

September 27, 2017

Origreens nemme chokoladekage

Origreens nemme chokoladekage

Origreens nemme chokoladekage

Origreens weekendforkælelse er i denne omgang en hurtigt tilberedt chokoladekage. Den er nem og enkel, og derfor er det også vigtigt, at du anvender gode råvarer. Vi har brugt kakaopulver fra Valrhona og en jomfruolivenolie af høj kvalitet og en hvidvinseddike fremstillet af Chardonnay druer fra Cas Alba i Spanien.

4 dl mel

1,5 tsk. bagepulver

1,5 dl kakao

3 dl sukker

1 tsk. salt

0,5 dl olivenolie

2 æg

1 vaniljestang (kornene)

1 spsk, hvidvinseddike

3 dl mælk

50 g smør

 Fremgangsmåde

  1. Sigt mel og kakao i en skål og bland med bagepulver, sukker, vanilje og salt.
  2. Pisk æggene let med mælk, hvidvinseddike og olivenolie.
  3. Bland det hele sammen til en lind, relativt flydende kagemasse og hæld dejen i en springform foret med bagepapir.
  4. Bag kagen i en forvarmet oven ved 190 grader i ca. 55 minutter

Når kagen er kølet af, kan du overtrække den efter humør. I dag har vi valgt en glasur, men du kan også pynte kagen med drys af flormelis eller en cremet chokoladeovertræk.

Til glasuren skal du bruge:

4,5 dl flormelis

0,5 dl kakao

1 spsk. blødt smør

2-3 spsk. kogende vand

Bland det hele sammen til en lind glasur og overtræk kagen inden servering.

Når du serverer kagen kan du evt. pynte med nogle af sommerens gode bær eller en skefuld cremefraiche eller en god vaniljeis.

Origreens nemme chokoladekage

Forslag til valg af te: Hvis du foretrækker en grøn te, anbefaler vi Origreens økologiske Longjing ”Dragon Well” Superior. Vil du hellere have en sort te, så er den økologiske Singtom Darjeeling SFTGFOP1 et oplagt valgt.

Velbekomme

PS: En god kop kaffe vil også klæde kagen, f.eks. vores egen Alma Colombiana.




Skriv en kommentar

Kommentarer skal godkendes inden de offentliggøres.


Også i News

Cannelés de Bordeaux med Earl Grey og Cognac
Cannelés de Bordeaux med Earl Grey og Cognac

September 23, 2019

Vi tvister vores Cannelés de Bordeaux med Earl Grey og cognac. Cannelés de Bordeaux – eller Cannelés Bordelaise – er den lille lækre hapser, man ofte møder på franske bistroer. En lækker lille karamelliseret sag med en dejlig blød, sød og smagsfuld krumme.

Fortsæt med at læse

Forårskagen fra Origreen
Forårskagen fra Origreen

Marts 19, 2018

En hurtigt og lækker forårskage som vi spiser på kontoret mens vi smager te.

Fortsæt med at læse

Gin & Te
Gin & Te

Januar 31, 2018

Varm te med gin! Vi er forelskede i denne lille opkvikker, der er et stærkt alternativ til den traditionelle glühwein eller gløgg: Varm te med stjerneanis, kanel, citron, appelsin og gin.

Fortsæt med at læse